Wat is een snuffelmat?

Af en toe krijg ik nog wel eens de vraag, wat een snuffelmat eigenlijk precies is.

Een snuffelmat is een (rubberen) mat, waarin allemaal fleecestroken geknoopt zijn. Tussen de fleecestroken kun je voertjes verstoppen, die je hond dan tussen de fleecestroken uit moet snuffelen. De hond moet hiervoor zijn neus gebruiken. Van het snuffelen wordt een hond moe, dus door het snuffelen in een snuffelmat raakt de hond zijn energie kwijt. Ook is een snuffelmat erg geschikt voor honden die hun voer snel naar binnen schrokken. In de snuffelmat doet de hond langer over zijn voer omdat hij ernaar op zoek moet gaan. 

Ook is het erg geschikt voor honden die moeten revalideren en niet lang mogen wandelen.. De hond raakt dan toch zijn energie kwijt door het snuffelen in de snuffelmat. 

Een snuffelmat is niet zomaar speelgoed voor een hond, het moet wel goed opgebouwd worden, zodat je hond begrijpt wat er van hem verwacht wordt. Hoe je dat doet, leg ik hier uit. 

De snuffelmat is verkrijgbaar in verschillende formaten en vrolijke kleuren. Zo zit er altijd een leuke snuffelmat tussen voor jouw hond! Wil je meer informatie over de snuffelmat, klik dan hier. 

© 2020 - 2024 PetMade | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel